Napad na WiFi mrežu (NodeMCU)

Uvod

Danas, WiFi mreže su prisutne u ogromnom broju i iz dana u dan, taj broj sve više raste. Danas ću pokazati kako se može „napadnuti“ WiFi mreže i kako se zaštititi od toga. Ovaj napad je moguć zahvaljujući jednom modulu pod imenom „NodeMCU“ koji je ujedno i jeftin(3-5$) i malo „lošem“ wifi standardu. Ne preporučujem ovo raditi, tj. zloupotrebiti!

 

NodeMCU i konfiguracija

„NodeMCU“ možete kupiti ovde. Kada imamo modul, potrebno je povezati modul sa računarom(preko USB-a).

 

Ali pre povezivanja, moramo skinuti odgovarajuće fajlove. Prvi fajl je ESP8266_Deauther_v2.0.0_1MB.bin (Ja sam skinuo v2 vi možete najnoviju). Idite na ovaj link

 

 

Drugi fajl, je sam „nodemcu“ flash link. Izabraćete Win32 ukoliko imate 32bitan , a Win64 ukoliko imate 64bitan operativni sistem. 

 

Povežite modul sa računarom i otvorite „NodeMcu flash“

Potrebno je otići u Config, pa kliknuti na zupčanik i selektovati .bin fajl(onaj koji smo skinuli)

 

U Advanced podešavanja ostavite kao po „difoltu“, to treba ovako da izgleda

 

Idite na Operation i kliknite na FLASH

 

Kada se Flash-ovanje završi

Napad

Kao što možete da zaključite, veoma je jednostavna i brza konfiguracija(Ukoliko budete imali problema kliknite ovde za više informacija).

Sada je potrebno povezati se na AP od modula(povežite se preko WiFi-a, ime mreže je pwned lozinka je deauther .

Sada otvorite browser i u search ukucajte 192.168.4.1

 

Pročitaj te obaveštenje i kliknite na „I HAVE READ…“ Naravno ukoliko ste shvatili o čemu se radi 🙂

 

 

Skeniranje AP-a

 

 

 

Napadi

 

Kakve zapravo mogućnosti trenutno imamo? Imamo mogućnosti da kloniramo i pravimo  WiFi mreže, tako da se malo „našalimo“ sa ljudima koji skeniraju dostupne WiFi mreže. Ili pak da izvršavamo „Deauther“ napad, tj napad koji „ne daje“ konekciju na selektovanu Wi-Fi mrežu. Ukratko, selektujemo Wi-Fi mrežu i „deauther“ diskonektuje sve korisnike koji su bili povezani na tu mrežu, i sve dok napad traje niko više ne može da se konektuje na tu WiFi mrežu. Ovo se dešava zbog „lošeg“ WiFi Standarda (IEEE 802.11),  za sprečavanje ovakvih napada koristi se Standard poput 802.11W.

Nadam se da ste shvatili koliko je lako iskonfigurisati modul od 5$ i još lakše napadnuti WiFi mrežu. Ne preporučujem ovo raditi, tj. zloupotrebiti!

Video klip koji može biti od pomoći link

 

 

Nisam odgovoran za bilo kakvu štetu, članak/tutorijal je tu da bi pokazao koliko je lako „napadnuti“ WiFi mrežu, kao i dati predlog za poboljšavanje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *